Ancurio – Herinneringssieraden

Herinneringssieraden

Door de jaren heen verzamelen, koesteren en bewaren we spulletjes die een verhaal, emotie of bijvoorbeeld een herinnering aan een moment of persoon vertegenwoordigt. Samen met het bijbehorende verhaal is het een herinnering.

Kleine schatten, veelal in een doosje achterin de kast. Spulletjes van moeder, tante oma of eigen kleine verzamelingen. Soms ziet het eruit als een doosje met rommeltjes maar elk stukje heeft een verhaal van betekenis.

Om deze verhalen en herinneringen levend te houden verwerk ik deze voorwerpen tot een nieuw herinneringssieraad of wandversiering. Maar ook het veranderen of repareren van sieraden om het weer draagbaar te maken. Door het gebruik van Bead Embroidery techniek en borduren kan ik ook onedele sieraden, stenen, haar, schelpen, kleding en voorwerpen verwerken.

Het ringetje van het eerste vriendje uit de kauwgomballen automaat, muntjes en schelpen van een vakantie, lepeltje, hangers, steentjes, enkele oorclip, tekst, losse kralen…
Juist deze voorwerpen of sieraden weer gebruiken, het verhaal te kunnen vertellen en door te geven is het vertellen van een leven…

Vriendelijke groet,

Foktjen Koning – Ancurio.

Neem contact op met Ancurio – Herinneringssieraden