Webinar Veraarden (humaan composteren) als nieuwe lichaamsbestemming

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 08/06/2023
20:00 - 21:00


Webinar in samenwerking met Stichting Veraarden op 8 juni 20.00 uur.

Wat als je na de dood een bron kunt zijn voor nieuw leven, en onderdeel van de natuurlijke kringloop? En we daarmee na onze dood iets bijdragen aan het herstel voor de aarde?

Na overlijden zou een lichaam een natuurlijk transformatieproces kunnen volgen, waarbij we de intelligentie van de natuur zo goed als mogelijk benutten. Om zo, met een zo laag mogelijke milieubelasting, op een natuurlijke manier deze wereld te verlaten.

Nu is het nog niet toegestaan in Nederland, maar er is een sterk groeiende belangstelling voor veraarden als natuurlijker alternatief. Bij deze lichaamsbestemming transformeert het lichaam tot voedzame aarde. In Duitsland en in de Verenigde Staten is dit al succesvol in de praktijk gebracht.

Veraarden is gebaseerd op de natuurlijke cyclus van leven en dood. Het is gecontroleerd proces waarbij het lichaam van de overledene transformeert tot voedzame aarde. Het wordt ook wel humaan composteren of humusatie genoemd. Een overledene wordt daarbij in een bed gelegd van een organisch mengsel met onder andere hooi en stro, waar zich micro-organismen in bevinden die ons lichaam verteren. Het ritueel heeft veel gelijkenissen met begraven, maar een belangrijk verschil is dat veraarden bovengronds gebeurt. Ook vindt het veraardingsproces doorgaans plaats in een afgesloten cabine, binnen in een gebouw. Zo kunnen de omstandigheden van het veraarden ideaal gehouden worden.

Afhankelijk van de methode van veraarden duurt het transformatieproces zo’n veertig dagen, inclusief het verfijnen van de nog resterende botten. Het eindresultaat is voedzame aarde, ook humus of supercompost genoemd, rijk aan allerlei mineralen om bomen mee aan te planten en nieuw leven mee te voeden.

Doe je mee op 8 juni? Er zijn 100 plekken beschikbaar. Er zijn geen kosten verbonden aan je deelname. Aanmelden kan via de link https://jouwlaatstelevensfase.webinargeek.com/veraarden-als-nieuwe-lichaamsbestemming

Webinar Veraarden (humaan composteren) als nieuwe lichaamsbestemming

Reserveer nu!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Terug naar het overzicht