Ontmoet ons

Wil je ons “live” ontmoeten? Dat kan op een beurs, bij een lezing of workshop door heel Nederland. Kijk maar eens op de pagina “agenda” voor het overzicht waar wij aanwezig zijn.

Wat doen wij nog meer? Samen met onze partners geven wij interactieve lezingen en workshops. Neem gerust contact met ons op als je interesse hebt, wij denken graag met je mee.

 

 

Lezing 'Mantelzorg van Last naar Liefde'

“Door haar ervaringen als mantelzorger voor haar eigen moeder met de toehoorders te delen kwam er een mooie interactie tot stand. Het was verbazingwekkend om te mogen zien hoeveel herkenning er was in hetgeen Monique onder de aandacht bracht. Dank je wel”.

“De reacties van de gasten waren lovend. Fijn dat je dit teweeg hebt kunnen brengen en dat je iets hebt kunnen toevoegen op het gebied van de bewustwording van de mantelzorger”.

Mantelzorg van Last naar Liefde

16 jaar mantelzorg. Hoe blijf je dan staan?

In deze lezing deel ik mijn persoonlijke ervaringen en visie op de mantelzorg en de laatste levensfase. Hoe kun je jezelf blijven en blijven staan in alle hectiek van het dagelijks leven.

Mijn lezing is interactief met veel zelf-humor bespreek ik hoe je er voor de ander kunt zijn in de laatste levensfase.

Voor de aanwezigen neem ik een klein presentje mee om “verschil te kunnen maken”. En aandacht voor een ander  kost weinig, maar betekent veel.

Uiteraard neem ik ook de informatie boxen mee. Je kunt dan een box meenemen of laten opsturen.

Je hebt een groep en/of publiek waar ‘Mantelzorg’ een actueel onderwerp is en je wilt graag inspireren?

Laten we dan kennismaken. Mail of bel me gerust.

Monique Branse

 

‘Inspiratie om er ‘echt te zijn’ voor de ander. Ontroering ik ben geraakt’.

Het is een prachtige aanvulling voor collega’s die werken met mensen in de laatste levensfase. Een aanrader!

Besef dat je de 4 rouwtaken in laatste levensfase ook goed kan toepassen vond ik echt wel een eye opener.

Ik was zeer geboeid, de informatiegids heb ik al eerder besteld, dus ik was al even een op de hoogte van een en ander

Webinar De laatste levensfase

In de laatste levensfase komt er heel veel op je af. Waar kun je allemaal mee te maken krijgen? Voor welke keuzes kom je te staan? Hoe kun je van deze periode een waardevolle en liefdevolle tijd maken, samen met je dierbaren?

Tijdens het gratis Webinar De Laatste Levensfase neem ik je mee in mijn visie over deze bijzondere periode.

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om eigen regie te houden en je bewust te worden van je gedachten en wensen. Het gesprek aangaan met jezelf en elkaar over wat je wilt en wat je beslist niet wilt: veel mensen vinden dat lastig. Terwijl het gesprek aangaan juist dán heel verbindend, verhelderend en troostend kan zijn.

Wees van harte welkom. Ook als je als mantelzorger, naaste, familie of vriend(in) er ‘wilt zijn’ voor een dierbare in de laatste levensfase.

Ook al is het moeilijk om alles van iemand te begrijpen; begrip, luisteren en een goed gesprek kunnen een waardevolle betekenis geven in deze levensperiode. Hoe kun je samen ontdekken wat voor jou en jullie belangrijk is? Hoe krijg je overzicht, inzicht en duidelijkheid?

Een liefdevolle en betekenisvolle laatste levensfase? Voor het koesteren van herinneringen, een waardevolle nalatenschap voor later. Persoonlijk en blijvend.

Data kun je vinden op de pagina ‘agenda. Of schrijf je in via de homepagina. Doe je mee?

Webinar op Maat:

Ontdek samen met je team, collega’s nieuwe inspiratie. Hoe zou je een actieve bijdrage in je zorg taken kunnen meenemen? Dat je de palliatieve zorg nog waardevoller kunt maken in de meest intieme fase van iemands leven!

Meer informatie over Webinar op Maat, neem dan een kijkje op de pagina ‘Voor Jou – professional’.

Familie voorstelling 2021 Er was eens een zieltje

Familievoorstelling ‘Er was eens een zieltje’.

Voor alle zieltjes van 6 tot 99 jaar en ouder. JouwLaatsteLevensfase en haar partners omarmen deze voorstelling.

De voorstelling is gebaseerd op de bestseller van Marie-Claire van der Bruggen ‘Het sprookje van de dood’. Een prachtig boek nu vertaalt naar een bijzondere muzikale familievoorstelling.

Kijk bij agenda voor de actuele speellijst wanneer je de familievoorstelling en ons kunt ontmoeten. Tickets € 13,50 en voor kinderen tot 11 jaar € 11,00.

Ben je benieuwd naar de boeken van Marie-Claire? Neem dan eens een kijkje op https://www.zielsgelukkig.nu/Marie-Claire.html

Marieke Henselmans - Laat je niet kisten door de commercie!

Weinig mensen verdiepen zich graag in geldzaken en de dood is nog minder populair. Dus vallen we bij een sterfgeval blind van verdriet en niet gehinderd door enige kennis van zaken in het regelen van de uitvaart.

Een prachtige en persoonlijk afscheid kan duizenden euro’s voordeliger, stelt Marieke in haar boek “Laat je niet kisten door de commercie”.

De ervaringsverhalen laten zien dat er geen verband is tussen de pracht en de praal. De goede ervaringen zijn inspirerend, de slechte leerzaam. Haar lezing gaat o.a. over de 24 knopen die moeten worden doorgehakt én de gevolgen voor de prijs.

Marieke Henselmans is dé onafhankelijke expert op te gebied van vrolijk besparen. Zij schrijft over dit onderwerp in het FD, columns in Genoeg Magazine, werkte mee aan het veelbekeken televisieprogramma Geen cent te makken, en werkt samen met het Nibud.

Het boek en het bijbehorende werkboek zijn tijdens de lezingen te koop. Het boek kost € 17,95 en het werkboek € 9,95.

In 2019 hebben wij samen met Marieke mooie avonden georganiseerd. Spreekt het onderwerp je aan? Neem dan gerust contact op voor een lezing.

Voor de lezing van 18-10-2019 in Groningen zijn wij kort telefonisch te gast gewest bij Radio TV Noord. Vanaf 38,30 minuten kun je het beluisteren. Klik op de link hieronder.

Radio TV Noord interview

 

 

 

Uit de praktijk:

Heb je behoefte aan een interactieve lezing en/of workshop?

Maak dan kennis met onze partners in jouw provincie. Waar gaat het over in deze lezingen/workshops? Een stukje bewustwording bijvoorbeeld over zaken als:

  • wil jij de regie houden ook in de laatste levensfase?
  • koester van je levensherinneringen
  • hoe zorg je voor rust en ruimte in huis, je financiën?
  • wat zijn jouw wensen voor later?
  • koesteren van de mooie momenten.

Onze partners leveren maatwerk, hun ervaring en tips inspireren en prikkelen. Wat betekent dit voor jou en je dierbaren?

Neem gerust contact op en dan bespreken we samen wat het beste bij jullie past.

 

Eigen regie over de laatste levensfase - Zeeland

Workshop Levenscollage maken - Utrecht

HET HOE EN WAAROM VAN HET LEVENSTESTAMENT - NOORD HOLLAND Door Marion Hermans