Ontmoet ons

Wil je ons “live” ontmoeten? Dat kan op een beurs, bij een lezing of workshop door heel Nederland. Kijk maar eens op de pagina “agenda” voor het overzicht waar wij aanwezig zijn.

Wat doen wij nog meer? Samen met onze partners geven wij interactieve lezingen en workshops. Neem gerust contact met ons op als je interesse hebt, wij denken graag met je mee.

 

 

Mantelzorg van Last naar Liefde

“Door haar ervaringen als mantelzorger voor haar eigen moeder met de toehoorders te delen kwam er een mooie interactie tot stand. Het was verbazingwekkend om te mogen zien hoeveel herkenning er was in hetgeen Monique onder de aandacht bracht. Dank je wel”.

“De reacties van de gasten waren lovend. Fijn dat je dit teweeg hebt kunnen brengen en dat je iets hebt kunnen toevoegen op het gebied van de bewustwording van de mantelzorger”.

Mantelzorg van Last naar Liefde

16 jaar mantelzorg. Hoe blijf je dan staan?

In deze lezing deel ik mijn persoonlijke ervaringen en visie op de mantelzorg en de laatste levensfase. Hoe kun je jezelf blijven en blijven staan in alle hectiek van het dagelijks leven.

Mijn lezing is interactief met veel zelf-humor bespreek ik hoe je er voor de ander kunt zijn in de laatste levensfase.

Voor de aanwezigen neem ik een klein presentje mee om “verschil te kunnen maken”. En aandacht voor een ander  kost weinig, maar betekent veel.

Uiteraard neem ik ook de informatie boxen mee. Je kunt dan een box meenemen of laten opsturen.

Je hebt een groep en/of publiek waar ‘Mantelzorg’ een actueel onderwerp is en je wilt graag inspireren?

Laten we dan kennismaken. Mail of bel me gerust.

Monique Branse

 

‘Inspiratie om er ‘echt te zijn’ voor de ander. Ontroering ik ben geraakt’.

De laatste levensfase, leven in de wetenschap dat het einde nadert

De laatste levensfase betekent voor mij de fase vanaf het moment dat je met de eindigheid wordt geconfronteerd en niet alleen de palliatieve laatste weken.

Bijvoorbeeld dat je te horen hebt gekregen dat je ongeneeslijk ziek bent, dat de behandeling niet aanslaat of Dementie is geconstateerd. Maar het kan ook zijn dat er besef is dat de meeste jaren achter je liggen en de horizon dichterbij komt.

In deze lezing neem ik je mee m.b.t. mijn visie op de laatste levensfase. Hoe deze periode waardevol ingevuld kan worden en wat er allemaal op je af gaat komen.

De lezing gaat over hoe je je weg kunt vinden, voor jijzelf en je dierbaren. Het is en wordt geen makkelijke periode. Maar het kan zich ontvouwen tot een prachtige, dierbare en ontroerende tijd, waarin het leven geleefd wordt als nooit te voren.

De lezing duurt circa 1 uur en biedt inspiratie voor een liefdevolle laatste levensfase. Er is ook genoeg tijd om met elkaar te praten.

Je hebt een groep en/of publiek waar de laatste levensfase een actueel onderwerp is en je wilt graag inspireren?

Laten we dan kennismaken. Mail of bel me gerust.

Monique Branse

 

Marieke Henselmans - Laat je niet kisten door de commercie!

Weinig mensen verdiepen zich graag in geldzaken en de dood is nog minder populair. Dus vallen we bij een sterfgeval blind van verdriet en niet gehinderd door enige kennis van zaken in het regelen van de uitvaart.

Een prachtige en persoonlijk afscheid kan duizenden euro’s voordeliger, stelt Marieke in haar boek “Laat je niet kisten door de commercie”.

De ervaringsverhalen laten zien dat er geen verband is tussen de pracht en de praal. De goede ervaringen zijn inspirerend, de slechte leerzaam. Haar lezing gaat o.a. over de 24 knopen die moeten worden doorgehakt én de gevolgen voor de prijs.

Marieke Henselmans is dé onafhankelijke expert op te gebied van vrolijk besparen. Zij schrijft over dit onderwerp in het FD, columns in Genoeg Magazine, werkte mee aan het veelbekeken televisieprogramma Geen cent te makken, en werkt samen met het Nibud.

Het boek en het bijbehorende werkboek zijn tijdens de lezingen te koop. Het boek kost € 17,95 en het werkboek € 9,95.

Bij Radio TV Noord een live interview over de lezing van Marieke in Groningen op 18 oktober. Vanaf 38,30 minuten kun je het beluisteren. Klik op de link hieronder.

Radio TV Noord interview

 

 

 

Uit de praktijk:

Heb je behoefte aan een interactieve lezing en/of workshop?

Maak dan kennis met onze partners in jouw provincie. Waar gaat het over in deze lezingen/workshops? Een stukje bewustwording bijvoorbeeld over zaken als:

  • wil jij de regio houden ook in de laatste levensfase?
  • koester van je levensherinneringen
  • hoe zorg je voor rust en ruimte in huis, je financiën?
  • wat zijn jouw wensen voor later?
  • koesteren van de mooie momenten.

Onze partners leveren maatwerk, hun ervaring en tips inspireren en prikkelen. Wat betekent dit voor jou en je dierbaren?

Neem gerust contact op en dan bespreken we samen wat het beste bij jullie past.

 

Eigen regie over de laatste levensfase - Zeeland

Workshop Levenscollage maken - Utrecht

HET HOE EN WAAROM VAN HET LEVENSTESTAMENT - NOORD HOLLAND Door Marion Hermans