Tastbare herinnerings-items

Even weer knuffelen met opa. Van zijn favoriete trui zijn kleine knuffelkussens gemaakt voor de kleinkinderen. En een grote voor op de bank. Het verhaal achter de stof of kledingstukken! Emoties als vreugde, herinnering, liefde, ontroering, dat is wat Natascha hoopt dat haar tastbare herinneringen brengen. En herkenbaar aan de kleine details van bijvoorbeeld een knop, een kraag, de binnenvoering.

Het besef wat je krijgt is zo emotioneel. Elk kledingstuk, sprei, keukendoek heeft een verhaal. Van wie, tot op de draad versleten omdat de jas elke dag gedragen werd, of de sprei die overgroot oma heeft gemaakt, de sjaal uit een ver land meegenomen op vakantie?

Het is jammer om deze dierbare kledingstukken in de kast te laten hangen of in een doos op zolder te bewaren. Door van deze kledingstukken mooie herinnerings-items te maken, kun je er dagelijks van genieten. Een kussen waar je elke avond op de bank tegenaan kruipt, een beer die je in de kast zet en aldoor ziet als je er langs loopt. Of misschien wel een hoes voor de tablet die je dagelijks gebruikt? Een keukenschort dat je bij elke maaltijd herinnert aan de geweldige gehaktballen van oma?

 

Natascha’s creatieve passie zat er als kind al in. Haar verhaal:

Ik was als kind al creatief, maar vanaf het moment dat mijn moeder en mijn oma mij aan de eetkamertafel kennis lieten maken met de naaimachine, was het creatieve hek van de dam. Als tiener maakte ik mijn eigen kleding. Door mijn kleurgevoel en liefde voor mooie stoffen heb ik dat steeds meer uitgebreid en geperfectioneerd. Mijn oog voor detail en afwerking bleven niet onopgemerkt. Door de jaren heen heb ik dan ook heel wat collega’s, vrienden en familie voorzien van op maat / naar wens gemaakte creaties.

Ik wilde graag werk maken van mijn creatieve talenten, maar ik zocht naar een manier waarop mijn creaties een toegevoegde waarde zouden hebben. In de afgelopen tijd vielen de puzzelstukjes op hun plaats. In verband met een aantal sterfgevallen in mijn omgeving heb ik voor de achtergebleven familieleden kussens en beren gemaakt van bewaarde kleding van hun geliefde(n).

De mogelijkheid om mijn creativiteit de vrije loop te laten en dierbare kledingstukken met emotionele waarde te kunnen hergebruiken vind ik heel inspirerend. Ook het persoonlijke contact met de familieleden en de troost die een kussen of beer kan bieden vind ik ontzettend bijzonder en warm.

Herinneringen zijn het mooiste dat er is… Ik maak graag ook jouw herinneringen tastbaar!

Veel liefs,

Natascha de Vos

Terug naar het overzicht

Tags