Love to Remember – Tastbare herinneringen van textiel

Ik ben Natascha de Vos, getrouwd met Johan en de trotse moeder van twee meiden van 17 en 12 jaar oud. Nadat ik een aantal jaar geleden uitviel met een burn-out, besloot ik dat ik het voortaan anders wilde doen. Ik was met name op zoek naar meer zingeving en wilde af van de harde, zakelijke sfeer in de juridische wereld waarin ik tot nu had gewerkt.

Mijn passie voor naaien en creëren begon al vroeg. Ik was als kind al creatief, maar vanaf het moment dat mijn moeder en mijn oma mij aan de eetkamertafel kennis lieten maken met de naaimachine, was het creatieve hek van de dam. Als tiener maakte ik mijn eigen kleding. Door mijn kleurgevoel en liefde voor mooie stoffen heb ik dat steeds meer uitgebreid en geperfectioneerd. Mijn oog voor detail en afwerking bleven niet onopgemerkt. Door de jaren heen heb ik dan ook heel wat collega’s, vrienden en familie voorzien van op maat / naar wens gemaakte creaties.

Ik wilde al langer graag werk maken van mijn creatieve talenten, maar ik zocht nog steeds naar een manier waarop mijn creaties een meerwaarde zouden hebben. In de afgelopen jaren vielen de puzzelstukjes op hun plaats. In verband met een aantal sterfgevallen in mijn omgeving heb ik voor de achtergebleven familieleden onder andere kussens en beren gemaakt van bewaarde kleding van hun geliefde(n).

De mogelijkheid om mijn creativiteit de vrije loop te laten en dierbare kledingstukken met emotionele waarde te kunnen hergebruiken vind ik heel inspirerend. Zo’n kledingstuk blijft zonder mijn tussenkomst vaak in de kast liggen of hangen, en dat is jammer. Door er een mooi herinneringsitem van te maken, kan het onderdeel uitmaken van het dagelijks leven en wordt het meer zichtbaar. Het kussen staat op de bank in de woonkamer, de beer op de plank boven de televisie. De herinnering wordt op die manier ook letterlijk tastbaar.

Ook het persoonlijke contact met de familieleden en de troost die een kussen of beer kan bieden vind ik ontzettend bijzonder en warm. Net dat beetje verschil kunnen maken voor iemand die het moeilijk heeft is ontzettend waardevol. Het starten van mijn bedrijf voelt dan ook als thuiskomen, een warm bad. Warmte, zachtheid, emoties, mensen, en mijn creativiteit…Dit is wat echt bij mij past!

Herinneringen zijn immers het mooiste dat er is…

 

 

Neem contact op met Love to Remember – Tastbare herinneringen van textiel