Schaeffer Mediation & Coaching

Als u dit leest, zit u wellicht midden in een roerige heftige periode, of heeft u deze achter de rug. Misschien gaat het over uzelf, of over een geliefde of relatie van u. Is er sprake van ziekte, groot verlies of besef van een naderende dood…

Talloze malen heb ik met “mensen in zwaar weer” mogen oplopen. Vanuit mijn jarenlange predikantschap (tot en met 2012) en mijn rijke werkervaring als mediator weet ik wat voor impact de grillen van het leven op een mens kunnen hebben. Zoveel wisselende emoties kunnen er dan zijn: hoop, verzet, boosheid, verdriet, rouwen, loslaten, moeten aanvaarden… Vaak allemaal door elkaar.

Tegelijk kunnen er dan ook waardevolle momenten zijn van intiem samenzijn, van afscheid nemen en afronden, van terug kijken en samen de balans opmaken. Zelfs samen naar de toekomst kijken van degenen die achter moeten blijven. Soms met de hele familie bij elkaar.

Juist dan is het van levensbelang dat alles gezegd kan worden wat er gezegd moet worden. Het veel te lang uitgestelde moeilijke gesprek. Het zo gevoelige onderwerp waar tot nu toe omheen gepraat werd, maar waar u echt openlijk over wilt spreken. Contact leggen met de persoon die u al jaren niet meer heeft gezien, met wie u zich graag zou willen verzoenen.

Maar uit uzelf en alleen durft u dat niet benoemen, of is het echt te moeilijk. Misschien is de sfeer te gespannen en beladen waardoor een gesprek van hart tot hart niet mogelijk is. Dan heeft u behoefte aan een rustige en invoelende gespreksleider. Iemand die u helpt om de voor u belangrijke zaken bespreekbaar te maken. Die samen met u kijkt naar wat er mogelijk is.

Ook als het gaat om zakelijke meningsverschillen, gevoelige erfeniskwesties of welk onderwerp ook – als registermediator help ik de communicatie versterken en zorg een veilig klimaat en eerlijke, open communicatie. 

Alle goeds, Herman Schaeffer

 

Neem contact op met Schaeffer Mediation & Coaching