Reis van het leven

Mijn naam is Petra Kors en sinds 1984 ben ik werkzaam als therapeut coach en begeleider, in de loop der jaren ben ik mij steeds verder gaan ontwikkelen en specialiseren. Je kunt wel zeggen dat ik breed ben opgeleid en hierdoor over een groot kennisgebied en tools kan beschikken waarmee ik mijn cliënten kan helpen. Daar komt nog bij dat ik tijdens mijn persoonlijke reis van het leven de nodige obstakels tegenkwam en daarmee als ervaringsdeskundige op gebied van rouw en ziekte nog wat extra gewicht in de schaal kan leggen.

Obstakels:

Reis van het leven, de praktijknaam, zegt eigenlijk al veel. “Iedereen, niemand uitgezonderd, is op weg met het maken van de reis van zijn of haar leven. Tijdens iedere reis vallen er wel mensen in je directe omgeving weg door bijvoorbeeld een overlijden, scheiding of krijg je te maken met andere vormen van verlies zoals gezondheid, dierbaren, baan, relatie etc. Lukt het je niet dit zelf een plek te geven en met de situatie om te gaan, dan kun je mij vragen te helpen.

Hoe werkt het?

De praktijkruimte van Reis van het leven bevindt zich in een rustige omgeving midden in de polder en heeft een warme huiselijke inrichting. Ik hecht er veel aan dat mijn cliënten zich direct op hun gemak voelen. Vervolgens start ik met een intake gesprek. Dat is altijd gratis, want eerst moet duidelijk worden of we iets met elkaar zouden kunnen bereiken. De volgende stap is het maken van een behandelplan met een transparante en duidelijke doelstelling. Niets zweverig, maar puur doeltreffend en erop gericht cliënten een stap verder te helpen zodat zij weer verder kunnen met hun eigen reis van het leven.

Vergoeding door zorgverzekering:

Petra houdt praktijk niet alleen in Kaag en Braassem, maar ook wekelijks is Maassluis. En ook op locatie of soms bij cliënten thuis. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat Reis van het leven aangesloten is bij de beroepsorganisatie BATC en werkt volgens de 5 natuurgerichte principes. Dit betekent dat het merendeel van de behandelingen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door zorgverzekeraars.

Petra organiseert balans weekenden, workshops voor mantelzorgers met thema’s als verlies & rouw, stervensbegeleiding en zingeving. Zij werkt hiervoor samen met Monique Groeneveld (partner van het platform in Brabant).

Je kunt contact opnemen via het contactformulier of via Petra@reisvanhetleven.nl of 0655858731.

 

Neem contact op met Reis van het leven