Lotus ruimt op

Wat gebeurt er na mijn dood met mijn spullen?

 

Opruimen voordat je dood gaat, het is de laatste tijd vaak in het nieuws. Tenslotte kunt u, bij leven, zo nog zelf bepalen waar uw spulletjes terechtkomen. Lotus ruimt op begeleidt u graag bij het maken van deze keuzes. Ook help ik nabestaanden met het opruimen van de spullen van een overleden dierbare.

 

Niet alleen helpt u uw nabestaanden door zelf op te ruimen, ook is het een prachtige gelegenheid om de herinneringen – die horen bij de bijzondere dingen die u tijdens uw leven heeft verzameld – opnieuw te beleven. Een mooie manier om vrede te krijgen met datgene wat onafwendbaar is.

U kunt, door zelf op te ruimen, zelf bepalen wat waar naartoe gaat. Uiteindelijk is het niet ondenkbaar dat uw nabestaanden na uw dood heel snel willen/moeten opruimen. Grote kans dat uw spulletjes dan niet terechtkomen bij de mensen aan wie u het graag zou willen geven. Misschien gaat het naar de kringloop, of – erger nog –  het verdwijnt in een container om op de stort te eindigen. Dat is niet uit gebrek aan respect voor u en uw nagedachtenis, maar gewoon omdat nabestaanden niet weten wat ze met de spullen van een overleden dierbare aan moeten.

Als professional organizer, als opruimcoach, help ik – Elise van Heerde van Lotus ruimt op –  u bij het opruimen. Zodat u uw nabestaanden niet opzadelt met het opruimen van uw spullen. Zodat u weet dat ze een goede bestemming krijgen en niet op de stort eindigen. Ik help u graag. Ik help u discreet, met aandacht voor uw wensen, uw zorgen en uw verdriet. Meer weten? Vul dan het contactformulier in of kijk op www.lotusruimtop.nl

 

Elise is werkzaam in de provincie Overijssel en de Flevoland (m.u.v. regio Emmeloord).

Neem contact op met Lotus ruimt op