Henri Vial

Als fotograaf kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om foto’s te maken van speciale gebeurtenissen in iemands leven, maar het verschil om kwalitatief goede foto’s te maken zitten in de kleine dingen die de herinneringen bij leven nog specialer maken.

Ikzelf merk iedere keer dat foto’s herinneringen oproepen die troost bieden, beelden die niet worden opgemerkt maar naderhand veel ruimte scheppen om over uw dierbare te kunnen praten.

Juist die beelden die bij een naderend afscheid gemaakt worden zijn belangrijke herinneringen voor nu en voor later.

Mijn persoonlijke ervaring is dat men hier vaak niet aan denkt om in een harmonieuze omgeving mooie foto’s te laten maken te samen met uw dierbare(n) die een hele belangrijke rol in uw leven spelen.

Het zijn juist die momenten die de herinneringen in leven houden en daarbij ikzelf een belangrijke rol kan spelen om die mooie momenten voor u en uw dierbare(n)vast te leggen.

Ikzelf werk uitsluitend met professionele apparatuur van Canon, tevens ik de mogelijkheid kan bieden om bij binnenopnames gebruik te maken van mobiele studioapparatuur indien dit nodig blijkt te zijn en de situatie hierom vraagt.

Vandaag de dag worden er veel foto’s gemaakt, de mobiele telefoon wordt veelvuldig hiervoor gebruikt, maar ook de kleine compact camera’s zijn in aantallen toegenomen, maar dat wil nog niet zeggen dat met deze apparatuur goede foto’s worden gemaakt.

Het verschil zit niet zo zeer in de apparatuur, maar juist de vakmanschap van een fotograaf kan het verschil maken om juist die beelden te kunnen fotograferen die van grote betekenis kunnen zijn en die voor anderen onopgemerkt blijven om het vast te leggen.

Het verschil zit in de details en juist die details belangrijk zijn om dierbare foto’s in ontvangst te kunnen nemen die mooie herinneringen oproepen.

De foto’s worden gemaakt in harmonieuze omstandigheden, tenslotte ben ik toch een vreemde die foto’s maakt tijdens een intiem samenzijn, daarom ik het erg belangrijk vind dat er eerst een kennismakingsgesprek wordt ingepland  voordat de reportage gaat plaatsvinden, dat kan telefonisch maar ook een persoonlijk “ face to face “ gesprek behoort tot de mogelijkheden, zodoende u mij alvast leert kennen en mijn werkwijze, afgestemd op uw wensen besproken kan worden.

Mijn streven is om een zgn journalistieke reportage te maken, wat inhoudt dat ik de regie als fotograaf niet voer, maar die momenten fotografeer zonder in te grijpen in die momenten, met deze insteek kan ik de meest dierbare foto’s nemen gebaseerd op het natuurlijk verloop van het samenzijn.

Ik ben onopvallend aan het werk, mijn aanwezigheid valt weg in de harmonie van het samenzijn, daardoor ik die speciale momenten ook kan vastleggen die voor anderen verborgen blijven, zodoende u de dierbare en speciale herinneringen levend kan houden.

Henri Vial

 

Neem contact op met Henri Vial