Knupp

Sieraden kleuren het leven, maar nog meer kleurt het leven de sieraden. Nienke de Weerd weet dat als geen ander. Wanneer ze iemand ziet die een bijzonder sieraad draagt, kan ze het niet laten om er een opmerking over te maken. Tien tegen één dat ze een bijzonder verhaal te horen krijgt over een dierbaar iemand.

Nienke: ‘Een sieraad krijg of geef je vaak met een reden. Jaren later hoor je dan, als je ernaar vraagt, het verhaal over die belangrijke gebeurtenis: een kind gekregen, diploma gehaald, een nare periode afgesloten. Of het sieraad vormt een tastbare herinnering aan iemand die er niet meer is. Van betekenis bij blijdschap, beterschap en afscheid, zo kun je Knupp dat wel zo’n beetje samenvatten. Voor mij staat Knupp voor een tastbare herinnering aan een knooppunt in je leven’.

De vorm van een knoop waarbij je de uiteinden goed kunt zien, staat voor mij voor de verbinding tussen verleden, heden en toekomst. Die lijn is er altijd: in verhalen, tussen mensen en dus ook in dit sieraad. De knoop komt terug in de uitdrukking ‘knoop in je zakdoek’. Die leg je erin om je iets te herinneren. Dat is ook de functie van dit sieraad. Je draagt dat betekenisvolle moment of die dierbare persoon letterlijk met je mee.

Knupp – herinneringssieraden?

‘Ja, dat is een functie die mijn sieraden vaak vervullen. Naast verdriet om het verlies van een dierbare, zijn er vaak ook de vele dierbare herinneringen. Soms is het fijn wanneer die herinneringen ook een tastbare vorm krijgen. Even ernaar kijken, aanraken en dan weten: het was, het is en zal zijn. Dat kan met Knupp! Een gedenksieraad van Knupp is er in verschillende uitvoeringen. Naast de basisknoop in verschillende groottes, zijn er knopen die uitlopen in een ster of een hart. Verder kan je de meeste knopen personaliseren met een ingegraveerde tekst.’

Het is een sieraad dat iemand als het goed is nooit af wil doen. De Knupp moet een sieraad zijn, dat je jarenlang dag in dag uit kunt dragen, zonder dat je het eraan afziet. Daarom heb ik eerste kwaliteit zilver gebruikt en zijn de sieraden ook gerhodineerd. Dat betekent dat de glans ook bij veel dragen, behouden blijft.’

 

Neem contact op met Knupp