De Mantelzorgcoach

Mijn naam is Sophia Maté-Essen en ik ben mantelzorgcoach en yoga docent. Inmiddels ben ik, net als zo’n 4 miljoen anderen, ervaringsdeskundige in de mantelzorg. Tijdens en direct na mijn mantelzorgperiode ben ik oververmoeid geweest en bijna burn-out geraakt. Op een gegeven moment ben ik gaan nadenken hoe ik mijn yoga achtergrond kon gaan inzetten om het mantelzorgen voor mijzelf en ook voor anderen meer behapbaar te maken. En, zo is mijn online yogaprogramma EHBM ontstaan.

EHBM, Eerste Hulp Bij Mantelzorg door yoga

In eerste instantie is er de website met handige tips, links en een gratis checklist om de mantelzorger te ontzorgen. Daarnaast is er het online yogaprogramma. Dit programma bestaat uit 8 maandelijkse lessen waarin met humor stapsgewijs gewerkt wordt om weer  mentale grip te krijgen op de situatie. Hiervoor worden yoga oefeningen gebruikt, mediatie sessies en een werkboek voor kleine inzichtsopdrachten.

Bij mantelzorgen zijn er in de meeste gevallen alleen maar verliezers. De mantelzorger, die veel vrijheden kwijt raakt en moet dealen met het feit dat degene waar hij/ zij van houdt aan het veranderen is. De verhoudingen worden anders.

Degene die verzorgt wordt gaat ook door een heel zwaar  proces en vaak is dit proces onomkeerbaar. Waardoor iemand steeds meer afhankelijk wordt van anderen. Dit vraagt dan ook heel  veel  van deze persoon.

Op een gegeven moment , komt er een punt waarin alle veranderingen van energie samenkomen en dan komt het tot een uitbarsting.

EHBM wil graag ingrijpen voordat dit punt komt.  Dit door mantelzorgers:

  • Op een lichte en humorvolle manier mee te nemen op ontdekkingstocht naar zichzelf.
  • Inzicht te geven in processen .
  • Voor te bereiden op situaties .
  • Rust momenten in te laten bouwen d.m.v. meditaties.
  • Samen met degene die verzorgt wordt te laten werken aan mooie herinneringen voor later.
  • Een toekomst doel te laten hebben, waaraan ze nu al kunnen werken.

Interesse?  Neem contact op en vraag de gratis checklist voor mantelzorgers aan.

Neem contact op met De Mantelzorgcoach