Calla Lelie

Calla Lelie – Leefmeester.

Misschien weet je dat je een ziekte hebt waaraan je zult overlijden, bent je oud en is het leven eigenlijk goed geweest, is er beginnende dementie ontdekt. Of wil je gewoon graag de regie hebben over je eigen leven, want morgen kan je leven anders zijn door een ander drama zoals bijvoorbeeld een ongeluk, moeilijke operatie, etc.

Bij mij staan jij en je dierbaren op de eerste plaats. Voor het beantwoorden van vragen over je levensafscheid. Begeleiding om het leven af te ronden, los te laten en te helpen met je vragen, wensen en emoties.

Ik kan je bieden:

  • Dat je zelf de regie kan houden over je leven en je laatste afscheid
  • Een realistisch no-nonsens verhaal, zonder oordeel
  • Liefdevol confronterend zodat je een pure keuze kunt maken vanuit je hart
  • Durven te benoemen wat er is. Het werkt verhelderend en verlicht
  • Praktische en emotionele handvatten voor het maken van de juiste keuzes.

Eén aanspreekpunt voor het verhaal en verdriet van jou en je naasten.

Wat doe ik als Leefmeester?

Ik vertel je de opties die er mogelijk zijn, met betrekking tot je laatste levensfase zodat je keuzes en beslissingen kunt nemen. En vooral vertel ik je en bespreken we wat je moet weten en wat er wel of wat er niet kan. Doktoren en zorgverleners willen wel aan jouw wensen voldoen maar zij moeten zich aan wetten en regels houden.

Het doel hierbij is om “tijdig” de dood bespreekbaar te maken,  je bewust te maken van het nut en de noodzaak van beslissingen en keuzes. Ik leg je uit wat de waarde van wilsverklaring, behandelverbod, volmacht, en de (on)mogelijk euthanasieverzoek.

Waar help ik mee?

Alle zaken komen aan bod: hoe actueel is je testament of  levenstestament? Een donorcodicil  wel of niet en de eventuele gevolgen hiervan? Euthanasieverklaring invullen? Behandelverbod? Om u wensen uit te laten komen mag er geen enkele vorm van twijfel ontstaan, de woordkeuze in deze verklaringen is van groot belang. Tevens is het belangrijk dat u het continue onder de aandacht brengt bij uw (behandelend) arts.

Vorm geven aan het laatste afscheid.

Elke uitvaart is uniek. Als het laatste afscheid nadert, wil je graag dat de uitvaart straks verloopt zoals jij dat wenst. Samen bespreken we de vorm en inhoud, zodat de plechtigheid net zo uniek wordt als jij zelf bent. Ongeacht waar je verzekerd bent. Is het moment daar, dan zorg ik persoonlijk met de nabestaanden dat alles wordt geregeld.

Wil je kennismaken?

De eerste afspraak is altijd een gratis kennismakingsgesprek. Ik leg mijn werkwijze uit en samen kijken we wat bij jou past. Pas daarna besluit je of ik je mag begeleiden als Leefmeester. Vervolgens spreken we nog een aantal keren af. Dat doen we bij jou thuis, in vertrouwde omgeving. Meestal zal het een paar sessies van 2 uur duren.

warme groet, José van Rijsbergenmoriam schrijven.

Neem contact op met Calla Lelie