Arenda Oomen – herinnerings en afscheidsfotografie

Steeds meer mensen kiezen ervoor foto’s te laten maken in de laatste levensfase of van een afscheidsdienst. Het later terugkijken van deze beelden kan troostend zijn, helpen in het verwerkingsproces en houdt herinneringen levend. Voor kinderen die zich later weinig of niets kunnen herinneren of voor mensen die er niet bij konden zijn openen zij een gesprek.

Ik kan u helpen een (naderend) afscheid vast te leggen op een integere, liefdevolle en krachtige manier. Zoals u het wilt, op de momenten die u wenst.

Wat kunt u van mij verwachten?

Voor een (liefst) persoonlijk kennismakingsgesprek neem ik ruim de tijd. We besluiten samen wat er vastgelegd gaat worden en op welke manier. Ik ben flexibel en zal me aanpassen, maar adviseer u ook graag. Mijn fotografie is sfeervol en tegelijkertijd waarheidsgetrouw. Ik ben me er heel erg van bewust dat ik op een zeer intiem moment aanwezig ben in uw leven, u kunt erop vertrouwen dat ik daar zeer respectvol mee omga.

Wie ben ik?

Geboren in Groningen (1972), nu samenwonend in de Randstad en moeder van een tweeling.
Sinds 1994 ben ik professioneel fotograaf voor diverse (overheids)organisaties, tijdschriften, bedrijven en particulieren. Ik heb dit vak gekozen vanwege mijn brede interesse in mensen en hun verhalen in combinatie met een passie voor fotografie.

Ik doe het liefst betekenisvol werk. De meerwaarde die ik denk u met mijn fotografie te geven is gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Al vrij jong kwam ik in aanraking met de dood omdat mijn vader verongelukte. Hierdoor stond mijn leven als 11-jarige volledig op z’n kop. Er zijn destijds geen foto’s gemaakt. Deze hadden mij denk ik kunnen helpen een gesprek te openen waardoor mijn rouwproces beter was verlopen.

Op verzoek van een dierbare vriendin heb ik haar ziekte-en sterfbed gefotografeerd. Ik merkte dat de foto’s die ik maakte haar rust gaven en haar omgeving hielp bij het verwerken van haar fysieke aftakeling en haar latere overlijden. Recent zijn bij mijn moeders afscheidsdienst foto’s gemaakt. Ik put er troost en kracht uit omdat ik zie hoe liefdevol dit samenzijn was.

Voor Makeamemory fotografeer ik als vrijwilliger. Deze stichting fotografeert op verzoek van ouders ernstig zieke, terminale en overleden kinderen. Hierdoor heb ik al veel ervaring met afscheids- en rouwfotografie opgedaan.

Op basis van bovenstaande lever ik met mijn fotografie graag een bijdrage aan uw rouwproces.

 

 

Neem contact op met Arenda Oomen – herinnerings en afscheidsfotografie