Hoe zeg ik dat?

 

Mijn moeder heeft de oorlog als klein meisje bewust meegemaakt. Ze vertelde er veel over en op een gegeven moment vroeg ik haar: ‘Zou u die verhalen op willen schrijven?’ Dat heeft ze gedaan en het is één van mijn dierbaarste bezittingen. Zo heeft iedereen zijn eigen herinneringen aan wat er in het leven allemaal gepasseerd is. En wat zou het jammer zijn als die verhalen verdwijnen. Ik wil u graag helpen om uw verhaal voor u of voor uw familie vast te leggen, want de waarde zit hem nu net in uw herinneringen.

Juist omdat het uw persoonlijke verhaal is, kan het moeilijk zijn om dat ‘zomaar’ te delen met anderen. Ik beloof u dat, wanneer wij in gesprek zijn ik aandachtig naar u zal luisteren. Ik laat u uitpraten en stel vragen als iets mij niet helemaal duidelijk is. Mijn aandacht en interesse in u en uw verhaal neem ik mee om uw verhaal krachtig te documenteren. Wat tussen ons besproken wordt blijft tussen ons; en over uw levensverhaal, in welke vorm dan ook, blijft u de eigenaar.

Ik kan naar u luisteren en uw verhaal opschrijven. Heeft u al uw levensverhaal op schrift staan maar wilt u er graag nog eens naar laten kijken voor u het aan dierbaren laat lezen? Of schrijft u liever zelf uw verhaal, maar heeft u een beetje drempelvrees om te beginnen? In alle gevallen ben ik u graag van dienst.

Ron Cornet.

 

Neem contact op met Hoe zeg ik dat?