Marieke Henselmans

Ambassadeur

Onze ambassadeurs hebben allen een warm hart voor de laatste levensfase en ondersteunen het belang van informatie, het zelf regie kunnen houden en door-te-leven met wat voor jou en je dierbaren zo belangrijk is. Onze ambassadeurs spreken vanuit de ervaringen die zij als professionals/privé hebben opgedaan. Wij zijn trots en dankbaar dat zij onze ambassadeurs zijn en stellen hen graag aan je voor. 

Naam: Marieke Henselmans

Website: http://www.mariekehenselmans.nl

Marieke Henselmans publiceert al jaren over geldzaken en krijgt een positieve pers. In vele recensies (van Margriet, de Telegraaf, en Trouw tot NRC) wordt zij geprezen om haar opgewekte schrijfstijl, verdieping in de onderwerpen, haar humor en het feit dat ze nooit aan het moraliseren slaat. Van haar hand verschenen meer dan twintigtal titels.

Ze schrijft of schreef voor het Financieel dagblad, Genoeg Magazine, Zin Magazine, Plus, AD (12 jaar) en de Volkskrant, en twittert regelmatig op @Mariekebespaart. Twee seizoenen presenteerde zij samen met Peter van der Vorst het veelbekeken tv programma Geen cent te makken. (1,4 miljoen kijkers).

Ook werkte Marieke mee als inhoudelijk expert mee aan het realiseren van het online platform Meegeven.nl, in samenwerking met de afdeling innovatie van de Volksbank. Daar is informatie te
vinden over het organiseren van een uitvaart en het afhandelen van geldzaken na een overlijden,
gebaseerd op Marieke’s boeken.

Het belang van muziek bij de laatste levensfase:

De afgelopen jaren is er veel aandacht voor haar voorlaatste boeken over de betaalbare uitvaart, dat eind 2017 verscheen: ‘Laat je niet kisten door de commercie’, en het bijbehorende Werkboek, en het boek Wegwijzer voor nabestaanden.

Een veel gebruikte uitspraak “eerst familie beraad’. Voor Marieke is het belangrijk dat je weet dat een prachtig en persoonlijk afscheid duizenden euro’s voordeliger kan zijn.

Marieke: “Weinig mensen verdiepen zich graag in geldzaken en de dood is nog minder populair. Dus vallen we bij een sterfgeval blind van verdriet en niet gehinderd door enige kennis van zaken in de armen van de commercie. Vooral vlak na een overlijden -als je een emotionele onvermoeide dweil bent- zijn er flink wat valkuilen. Er zijn helaas ook wantoestanden waarbij mortuariumbeheerders, verzekerings-uitvaartverzorgers en zelfstandige uitvaartondernemers bedenkelijk ver gaan in de strijd om klandizie. Waardoor de uitvaart onnodig duur wordt. Dat gaat je na een goede voorbereiding en/of het lezen van deze boeken niet (meer) gebeuren”.

Meer informatie over de boeken van Marieke kun je vinden op de site https://mariekehenselmans.nl/bespaarboeken/