Ignar Rip

Ambassadeur

Onze ambassadeurs hebben allen een warm hart voor de laatste levensfase en ondersteunen het belang van informatie, het zelf regie kunnen houden en door-te-leven met wat voor jou en je dierbaren zo belangrijk is. Onze ambassadeurs spreken vanuit de ervaringen die zij als professionals/privé hebben opgedaan. Wij zijn trots en dankbaar dat zij onze ambassadeurs zijn en stellen hen graag aan je voor. 

Naam: Ignar Rip

Website: https://www.alzheimermuziekgeluk.nl/

Ontmoet de Bedenker van de MuziekGeluk Methodiek:

Maak kennis met Ignar Rip, een geboren Rotterdammer die bekend staat om zijn daadkrachtige aanpak en een diepe liefde voor de boeken van de wereldberoemde neuroloog Oliver Sacks. Zijn favoriete film is Patch Adams, wat zijn passie voor empathische zorg illustreert.

Ignar is de visionaire kracht achter MuziekGeluk. Zijn diepgaande passie is het benutten van muziek als een volwaardige zorg-tool die de werkdruk vermindert, het werkplezier verhoogt en het welzijn van de cliënt verbetert, vooral binnen de moderne, gepersonaliseerde dementiezorg.

Deze holistische benadering integreert de favoriete muziek van de cliënt naadloos in de dagelijkse zorgpraktijk en geeft tegelijkertijd eigen regie terug aan degene met dementie, wat een verfrissende kijk biedt op dementiezorg.

Ignar is niet alleen een expert op het gebied van zorggerichte afspeellijsten en de effectieve implementatie ervan, maar hij is ook een bron van inspiratie en motivatie. Hij beheerst de kunst om helder uit te leggen hoe muziek het brein beïnvloedt, wat de voordelen ervan zijn en hoe muziek effectief kan worden ingezet in de zorg en het welzijn.

De MuziekGeluk Methodiek is gebaseerd op een combinatie van eigen praktijkervaring en wetenschappelijke kennis, waardoor het een evenwichtige benadering biedt die zowel praktisch als wetenschappelijk onderbouwd is.

Ignar geeft ook trainingen over het gebruik van muziek in de laatste levensfase, waarbij hij professionele hulpverleners leert hoe muziek een waardevolle aanvulling kan zijn in de laatste levensfase.

Daarnaast richt hij zich op het gebruik van muziek in ziekenhuizen, waarbij hij aansluit bij recente onderzoeken die aantonen dat muziek een krachtige rol kan spelen in het herstel van patiënten.

Momenteel werkt Ignar aan twee boeken die zijn expertise in muziek benadrukken: ‘Muziek als Ondersteuning bij Dementie’, de complete gids voor het gebruik van muziek ter ondersteuning thuis. En ‘Muziek als Sportbooster’, de ultieme gids voor het verbeteren van sportprestaties met behulp van muziek.