Training ‘Genieten van muziek stopt pas als je dood bent’

Muziek biedt troost
Geeft moed, maakt blij, ontroert, ontspant en verzacht. ‘Muziek zou een belangrijk onderdeel moeten zijn van de zorgverlening, in het bijzonder in de laatste levensfase’, zegt Ignar Rip, bedenker en schrijver van de MuziekGeluk methodiek.

Muziek op het sterfbed.
Op het sterfbed kunnen mensen soms erg onrustig zijn. Door muziek te draaien waar iemand van houdt, zien zorgverleners en familieleden dat mensen rustiger worden” zegt Ignar.

Rustig en kalm sterven.
Met de klanken van je geliefde muziek, ik teken ervoor. Als je het mij vraagt moeten we muziek veel, veel vaker inzetten in de zorg, zegt Monique.

Kosten:
Inclusief lunch, koffie, thee en hand-out is € 149.

Data 2023:
Na deze pilot op9 oktober 2022 zullen de data voor 2023 bekend worden gemaakt. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een email naar info@jouwlaatstelevensfase.nl en we houden je op de hoogte.

Trainingslocatie:
Springhuys: Springweg 7 – 3511 VH Utrecht. Op 10 min. lopen van het Centraal Station. Gratis parkeren, op zondag kan je gratis parkeren: In de wijk ten westen van de Catharijnesingel en ten zuiden van de Nicolaas Beetsstraat. 8 min. lopen van het Springhuys.

De trainers zijn:

Ignar Rip/MuziekGeluk:
Bedenker en schrijver van de MuziekGeluk methodiek. Zijn grote passie is een dementie-zorg waar gepersonaliseerde playlisten de werkdruk verlaagt en mensen met dementie gelukkig zijn. Daarnaast is Ignar ook beheerder van 2 kerkhoven in Doorwerth.

Monique Branse/Stichting JouwLaatsteLevensfase:
Muziek is op alle momenten is ons leven belangrijk, soms wordt je blij van dat ene nummer, of doet het je herinneren aan de vakanties van vroeger. Zo heb ik altijd muziek aan tijdens het werken, autorijden en vaak ook om te mediteren. Maar er is nog zoveel meer mogelijk met muziek, ook in de laatste levensfase.

 

Daarom deze 1 daagse training. Ben jij erbij?

Stuur ons een berichtje via info@jouwlaatstelevensfase.nl en we houden je op de hoogte of reserveren je plek voor deze mooie, muzikale en bijzondere 1 daagse training.

Meer informatie over Training ‘Genieten van muziek stopt pas als je dood bent’