Loslaten…

Wellicht krijg je het advies vaak te horen; “kun je het ook loslaten”?

Maar hoe dan? Loslaten is geen bewuste actie. Vaak niet iets dat je bewust kunt doen. Een boek dat je leest kun je bewust wegleggen. Maar dat geldt dan niet voor de dingen in je leven waar je nu mee stoeit qua tijd, energie, verantwoording e.d. Of waar je steeds mee in gevecht bent in de dagelijkse praktijk.

Loslaten is misschien juist wel acceptatie. Laten zijn wat het is, en soms ook accepteren dat je iets niet kunt veranderen of loslaten. Met compassie voor jezelf met je verdriet of je pijn omgaan of naar jezelf kijken.

Loslaten merk je pas als het gebeurd is. En als je moeilijk iets los kunt laten, heeft het weinig zijn naar een oplossing te zoeken. Daar waar je je (nu nog) tegen verzet, mag er dus gewoon zijn. Ook al zie je dat nu wellicht negatief. Wees lief voor jezelf en laat het er zijn.

Aandacht voor jezelf of misschien van je af praten. Je bent vast met alle liefde welkom bij familieleden, je trouwe vrienden of buren. Mocht je een gesprek wensen met één van onze coaches, een warm welkom om contact op te nemen.

 

Meer informatie over Loslaten…