Mediation

Koester de mooie gesprekken met elkaar

Veel mensen lopen in hun laatste levensfase rond met kwesties die ze nog niet hebben opgelost. Vragen waarop ze geen antwoord hebben gekregen. Terwijl ze er zo graag met hun dierbaren over zouden willen praten. In veel gevallen leiden gesprekken met de mensen die belangrijk voor je zijn, tot ongemak, ontkenning en irritatie. Vaak worden deze gesprekken dan ook niet meer gevoerd omdat ontwijken minder pijnlijk en makkelijker lijkt dan openhartig zijn.

Herken je deze machteloosheid? Voel je diep in je hart, net als veel anderen in hun laatste levensfase, dat je zo je leven niet kunt of wilt afronden? Gun dan jezelf de opluchting om te zeggen wat je nog niet had gezegd, om ruzies bij te leggen, om goede laatste woorden uit te spreken en vredig heen te gaan.

 

Kosteloos opstapgesprek

Jouwlaatstelevensfase biedt je een kosteloos opstapgesprek aan. In het opstartgesprek luistert een ervaren mediator met oprechte aandacht naar wat je nodig hebt om het gesprek met je dierbaren aan te gaan. Een professional die je kan begeleiden in de communicatie met de mensen die voor jou belangrijk zijn.

Mogen we je uitnodigen om in het opstartgesprek je verhaal te vertellen?

 

Voorbereidende vragen

Als voorbereiding op dit opstapgesprek kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  1. Wat als het contact met mijn dierbaren blijft zoals het is. Wat zou dit voor mij betekenen? Kan ik dan toch mijn leven in rust loslaten?
  2. Stel dat het contact verslechtert. Er is geen begrip voor mijn keuzes of ik vrees dat er ruzie ontstaat na mijn dood. Wat doet dit met mij? Wil ik dit mijn dierbaren aandoen, wil ik zo herinnerd worden?
  3. Wat als ik niets doe. Hoe groot is dan de kans dat de situatie vanzelf verbetert? Heb ik nog wel de tijd om hierop te wachten? Of moet ik zelf de regie in handen nemen?
  4. Wat ik tot nu toe heb geprobeerd, is niet gelukt. Wat kan ik anders doen zodat het dit keer wel kans van slagen heeft?

Maak een afspraak

Grijp je kans om je hart te luchten. Laat mooie gesprekken niet verloren gaan en koester ze, voor nu en later.

 

Boek het arrangement Mediation