Stichting Still

Wanneer je te horen krijgt dat je kind kort na de geboorte overleden is of zelfs nog daarvoor, dan stort je wereld in… De tijd staat stil voor jullie en niemand kan jullie pijn wegnemen.

Stichting Still verzorgt de vastlegging van herinneringen aan stevende of overleden baby’s kort nadat ze geboren zijn. Een team van circa 45 professionelen die zich met liefde inzetten in ALLE ziekenhuizen in Nederland. De contacten lopen via het ziekenhuis of via het nummer 0633369697 of via WhatsApp (24/7).

Wanneer er een spoedaanvraag binnenkomt, is het streven om binnen een half uur een professional op locatie te hebben maar het kan iets langer duren. Zorg er daarom altijd voor dat je zelf een camera bij je hebt zodat een verpleegkundige ook de eerste momenten samen kan vastleggen, deze foto’s bewerken wij met liefde voor jullie na zodat de kwaliteit verbetert.

Wanneer de fotograaf ter plaatse is zal hij of zij een reportage maken van het gezin, op een natuurlijke manier, zonder flitsen. Wanneer “de rust” is teruggekeerd op de kamer kan er tijd genomen worden om detailfoto’s van jullie kindje te maken en mogen jullie wanneer er nog wensen zijn deze bespreken met de fotograaf. Uiteraard doen onze fotografen alles op verzoek en met heel veel respect naar jullie kindje en jullie.

Onze fotografen hebben een pakket met kleertjes\omslagdoekjes bij zich, voor kindjes vanaf 15 weken (zwangerschap) , wanneer je zelf nog niets hebt kunnen kopen dan krijg je deze gratis van de fotograaf. Deze prachtige spulletjes worden met heel veel liefde gehaakt door de vrijwilligsters van “Haken voor stichting Still”.

Nadat de fotograaf jullie foto’s heeft gemaakt, moeten deze nabewerkt worden, dit duurt ongeveer drie weken. ALLE rechten over de geleverde beelden geeft de fotograaf uit handen aan de ouders, de privacy van jullie kind en jullie worden met hart en ziel bewaakt.