stichting VisiteClowns

Wat doen de VisiteClowns?

De stichting VisiteClowns stelt zich ten doel om door middel van clownsspel zorg te bieden aan mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. Via het spel van de clown ontstaat er contact met de cliënt, zodat deze kan genieten, kan lachen en zich ontspant. Via de communicatie met de clowns is er plezier voor cliënt, familie en personeel: het positieve effect van een clownsbezoek beperkt zich niet enkel tot de cliënt, iedereen heeft er baat bij.

Onze stichting wil met haar werk zoveel mogelijk cliënten in zorginstellingen bereiken. Onze clowns geven cliënten bijzondere aandacht en zetten ze even in het zonnetje. Met twee clowns wordt er in anderhalf uur vijfentwintig mensen met dementie bezocht. Zorginstellingen ervaren onze clowns en hun werk als een meerwaarde in de zorg.

In de Corona is het project ‘de RaamVisiteClown’ ontstaan. Er komt een clown bij een verpleeghuis de ramen zemen en contact maken door de ramen, een hele act met muziek en liedjes. Het wordt erg gewaardeerd. Een gratis aanbod omdat VisiteClowns voor al deze opgesloten mensen een moment van vreugde en verlichting willen geven.

Wilt u meer weten over de activiteiten van stichting VisiteClowns? Of over de verschillende mogelijkheden om de stichting financieel te steunen? Dat kan via de website www.visiteclowns.nl of neem contact op met Jeanine de Graaf (directeur stichting VisiteClowns) tel. 06-51963170.