Het laatste verhaal

Aandacht geven, aandacht maken, dat is wat ik doe met mijn camera.

“Het laatste verhaal”

Wat als je niet heel lang meer te leven hebt en je hebt nog een verhaal dat je wilt vertellen, dat je wilt delen? Wilt delen met je geliefden, je familie of misschien wel met de hele wereld?

Heb je wel eens gedacht om jouw laatste boodschap vast te leggen op film voor de kleinkinderen die je nooit zal ontmoeten? Of het mooie samenzijn met vrienden of gewoon samen ontbijten of een ander moment van de dagelijkse dingen. Die dingen die zo gemist worden als ze er niet meer zijn.

Een mooie film als waardevol document voor de nabestaanden om nog eens naar te luisteren en te kijken. Want hoe vaak horen we niet: “hoe klonk ook al weer zijn of haar stem”.

Het verhaal van Piet de Reus:

Jacco; “Piet wil zijn verhaal over het leven met ALS delen zodat andere patiënten, maar ook zorgverleners en artsen er van kunnen leren. Dapper en vol goede moed vertelt hij elke week op camera wat ALS met hem doet.

Hoe hij steeds meer beperkt wordt in de gewone dagelijkse handelingen. Maar Piet laat ook zijn kracht en zijn humor zien. En schroomt niet ons te erbij te betrekken hoe de omgang, door steeds meer beperkingen, met zijn vrouw, kinderen en andere naasten verandert.
En ten slotte laat hij zien dat hij naar een Hospice gaat omdat hij veel zorg nodig heeft. Maar ook om geleidelijk afscheid te kunnen nemen van zijn vrouw Bep en Bep van hem. Een intens laatste verhaal, met aandacht vastgelegd, om nooit verloren te gaan”.

Meer over Jacco:

Mijn naam is Jacco van Dijk en ik maak al meer dan 25 jaar ‘aandacht met film’.
Steeds meer kom ik er achter dat mensen in hun laatste levensfase vergeten tijd te nemen voor het maken van een herinnering. Ik luister graag geboeid naar de verhalen van het leven en wordt ook geraakt door emoties.

Wat wil je in de laatste levensfase tastbaar achter laten voor je dierbaren? Een film met een boodschap die kan worden bekeken als blijvende herinnering en als ondersteuning bij de rouwverwerking. Het familieverhaal voordat het verloren gaat!

Daarom maak ik aandacht voor: “Het laatste verhaal”, film als herinnering.

Bekijk het verhaal van Piet https://vimeo.com/359112683

Terug naar het overzicht

Tags