EHBM, Eerste Hulp bij Mantelzorg.

EHBM, Eerste Hulp Bij Mantelzorg door yoga is het online yoga programma voor mantelzorgers die het even niet meer zien zitten.

Eerste Hulp Bij Mantelzorg:

Eerste Hulp Bij Mantelzorg is een heel praktische manier met behulp van opdrachten alles op een rijtje te zetten en daarna proactief te handelen. Het helpt om het heft weer in handen te nemen, dit alles ondersteund door yogaoefeningen en meditaties. Sophia is van mening dat mantelzorgen eigenlijk topsport is. En zij wil graag mantelzorgers helpen om, weer geestelijk en lichamelijk fit te worden.

In 2007 is Sophia gestart met haar Yoga en Pilates studio in Zwijndrecht. Na een aantal jaren als mantelzorger voor haar moeder te hebben gezorgd, kwam zij na het overlijden van haar moeder zichzelf goed tegen. Een lange tijd van oververmoeidheid en een bijna-burn-out hebben haar aan het denken gezet.

Gelukkig hersteld kwam zij in haar studio steeds vaker mantelzorgers tegen die ook een strijd leverden met de burn-out verschijnselen en alle klachten van het oververmoeid zijn. Dit was de aanleiding voor Sophia om een onderzoek te starten hoe zij andere mensen zou kunnen helpen bij vooral het ‘voorkomen’ van de burn-out en vermoeidheidsklachten.

Het begon met de vraag hoe je korte pauze momenten op de dag zou kunnen inlassen. Zodat mensen echt even kunnen ademen en letterlijk lucht kunnen krijgen. Tegelijkertijd kunnen ze dan werken aan “kleine” pijntjes om erger te voorkomen.

Dit werden THE TOILET SERIES, kleine oefeningen gebaseerd op haar idee dat iedereen wel ergens 3 minuten per dag zou kunnen vinden, als is het maar op het toilet. Laagdrempelige filmpjes met bewegingsoefeningen voor lichaam en geest, ademhalingstechnieken en begeleide meditaties.

 

Sophia Manté-Essen;

Het moment van bewustwording:

Sophia; “Op een ochtend vond ik mijzelf trillend als een rietje en snotterend terug op mijn yogamatje. Ik had net een yoga les gegeven en bedacht mij dat ik gelijk weer door moest naar mijn werk in loondienst.

Maar ik moest ook binnen drie weken een passende woning zien te vinden voor mijn moeder want op dit moment werd ze opgevangen in een zorghotel. Daarnaast moest ik in de avond uren ook weer yogalessen verzorgen tot 22.00 uur. Kortom ik had een werkweek van zo’n 60 uur. Daar zo op mijn yogamatje brak het angstzweet mij uit, ik ging trillen en de tranen biggelden over mijn wangen. Ik zag het niet meer zitten… Op dat moment nam ik een besluit, ik moet het anders aan gaan pakken. En zo zijn eerst de THE TOILET SERIES ontstaan en nu Eerste Hulp Bij Mantelzorg door yoga kort EHBM. Proefondervindelijk, getest op mijzelf, op mijn moeder en op mijn omgeving”.

Als mantelzorgercoach en ervaringsdeskundige heeft Sophia zelf ervaren dat het mantelzorger je leven helemaal kan opslokken. Zo erg dat je eigenlijk geen privéleven meer overhoudt. Meestal komt dit omdat je je zo inleeft in het leven van de ander, degene voor wie je zorgt, dat je geen tijd meer of zin meer hebt voor iets anders.

Met haar onlineprogramma Eerste Hulp Bij Mantelzorg helpt zij op haar ‘eigen praktische manier je om weer orde in de chaos scheppen. Zij geeft je handvatten om de draad van je eigen leven weer op te pakken.

 

Wekelijkse online yogalessen voor mantelzorgers?

Gun jij jezelf 10 minuten per dag om te dagdromen, een favoriete serie te kijken, 10 minuten te niksen of misschien wel 10 minuten yoga te doen? Het leuke is dat je dus zelf kunt bepalen wanneer je de les gaat volgen. De lessen blijven beschikbaar. Zo ontstaat er gedurende het jaar een database aan allerlei verschillende lessen, vooral rond het thema mantelzorgen en grip op je eigen leven houden.

 

Heb jij ook te weinig uren in een dag?

Met haar onlineprogramma, ga je een dag planning maken en heel bewust afwegen waar jij je tijd aan wilt besteden. Natuurlijk biedt het programma ook yogaoefeningen, meditaties en een werkboek om je te ondersteunen. Het onlineprogramma bestaat uit 8-maandelijkse lessen. Online zodat je zelf kunt beslissen wanneer je dit doet. Met de handige gratis checklist kun je stapsgewijs kijken, hoeveel tijd je tot je beschikking hebt om te mantelzorgen, je werk te doen, het huishouden, het gezinsleven leuk te houden en ook tijd voor jezelf vrij te maken.

 

Zet jij nu ook de stap?

Doe dan mee met de 3 minuten oefening die je kunt bekijken via https://vimeo.com/375238434

Wachtwoord om te kijken is:  relax3.

 

Meer over Sophia?

Neem een kijkje op https://demantelzorgercoach.nl/ voor meer informatie over Sophia en haar onlineprogramma’s . Sophia is partner van het platform JouwLaatsteLevensfase Zuid-Holland.

 

 

Terug naar het overzicht

Tags