Creatief bezig zijn, zelfs als je verdrietig bent….of misschien wel….juist dan.

Tekenspoor Hermanna Dogger:

Tekenen, creatief bezig is mijn hobby, maar ook mijn werk…en hoe mooi is dat.
Tijdens mijn werk mag ik kinderen, jongeren en volwassenen laten zien en ervaren hoe leuk tekenen is. Ook begeleid ik op een creatieve manier iedereen die even wat meer persoonlijke aandacht nodig heeft of kinderen, jongeren en ouders met een hulpvraag.

Als je creatief bezig bent laat je iets van jezelf zien, want jij creëert iets,  tijdens het tekenen komt jouw verhaal op het papier. Goed kunnen tekenen is daarbij echt niet belangrijk. Het gaat er om dat je jouw eigen verhaal vertelt, iets persoonlijks maakt voor jezelf of een ander, of juist alleen maar ontspannen bezig bent.

Met je handen bezig zijn, niet alleen maar praten maar ook doen….dit past niet alleen goed bij kinderen maar ook bij veel volwassenen. Ook als je met verdriet of verlies te maken hebt kan het je goed doen om je creatief te uiten, bezig te zijn, iets te creëren.

Niet alleen in mijn atelier maar ook als partner van jouw laatste levensfase heb ik al meerdere mooie gesprekken gehad aan de hand van tekeningen. Toen Monique me vroeg om een tekening voor het platform te maken, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken.

Creatief bezig zijn, zelfs als je verdrietig bent….of misschien wel….juist dan.

 

Wat zit er in het hart van jouw tuintje?  

Hermanna: De tekening van ‘mijn tuintje’, is op het eerste oog een kleurplaat geworden. Een tekening van een tuintje met in het midden een hart. Dit lege hart wordt gevormd door een aantal takken.

In een tuin kun je tot rust komen, door bijvoorbeeld te genieten van de bloemen, vogels, vlinders en alles wat er is, zien hoe alles groeit en kleur krijgt. Een tuin om uit te rusten, te luisteren naar het fluiten van de vogels en te ontspannen.
De tekening die ik heb gemaakt is te gebruiken als kleurplaat, alleen maar even kleuren, misschien met een achtergrondmuziekje voor nog meer ontspanning.

Maar in een tuin kun je ook aan de slag gaan, met je handen werken. Even stil staan en aandacht geven aan wat er nog te doen is.
Dit kun je ook tijdens het inkleuren van jouw tuintje doen, even stilstaan bij de symbolen en er dan mee aan het werk gaan. Zo wordt het lege hart in het midden van de tuin gevuld. Op deze manier wordt de tekening van jezelf, je eigen tuintje.
Een tekening van en voor de laatste levensfase, een tekening om te ervaren wat creatief bezig zijn met je kan doen, een tekening om even bij stil te staan en dan weer mee aan het werk te gaan.

Note platform:
De tekening ‘mijn tuintje’ tref je aan in de informatie gids De Laatste Levensfase (verschijnt maart 2020). Deelnemers van de workshop ‘De Laatste Levensfase ontvangen als onderdeel van de workshop informatie/naslagwerk.

Meer informatie over de informatie gids en workshop kun je vinden bij de tab “voor Jou”. 

De tekening hiernaast is de achterzijde van de cover van de nieuwe informatie gids ‘De Laatste Levensfase”. Ook een ontwerp van Hermanna.

 

Wil je meer informatie over de tekenplaat? Stuur dan een berichtje naar info@jouwlaatstelevensfase.nl

Terug naar het overzicht

Tags