Workshop De Laatste Levensfase

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 24/03/2020
10:00 - 16:30


De laatste levensfase, een naderend einde van het leven…

De meeste mensen zijn wel eens betrokken geweest bij het overlijden van een naaste. Wie in de zorg werkzaam is, heeft daar als professional of vrijwilliger mee te maken. Maar waar zijn we dan eigenlijk bij betrokken en hoe gaan we daarmee om.

Om daarover van gedachten te wisselen en te leren heeft het landelijke platform JouwLaatsteLevensfase een ééndaagse workshop ontwikkeld. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:

 • Waarom is er angst voor de dood?
 • Hoe kun je een stervende – en zijn naasten – het best ondersteunen?
 • Wat heb jij als begeleider nodig en wat kun jij doen?
 • Wat zijn de bijkomende praktische zaken?

1 daagse workshop van 2 dagdelen a 3 uur.

Voor wie:

Voor zorgverleners (professionals, vrijwilligers), die er willen zijn in de laatste levensfase voor de stervende en de kring van dierbaren. Je wilt meer van betekenis zijn, rust, kracht en vertrouwen willen brengen in deze levensperiode. Dit in aanvulling op de reguliere zorg, de zorg en aandacht die je geeft vanuit je hart.

Deze cursus is voor jou als je in contact bent met mensen die ongeneeslijk of terminaal ziek zijn. Bijvoorbeeld als uitvaartondernemer, financiele life planner, nabestaandenzorg, mantelzorgcoach of een andere professionele betrokkenheid bij de laatste levensfase.

Inhoud:

De workshop is praktisch ingesteld en beschrijft in 3 hoofdstukken de fasen van de laatste levensfase, het sterfbed en het moment van afscheid. Wat komt er op hen af? Vooral op menselijk aspect, en voor de naasten wat er allemaal nog bij komt kijken. Er zijn oefeningen over je eigen beeldvorming m.b.t. de laatste levensfase en het afscheid. Je leert verschillende invalshoeken en tools die het verschil maken om er “echt” te zijn en die in te zetten zijn in het dagelijkse zorgwerk.

Certificaat:

Deelnemers ontvangen na actieve deelname een digitaal certificaat.

 

Accreditatie V&VN:

 • Accreditatie aanvraag is ingediend.

 

Open inschrijving data 2020 volgen nog.

 • Kosten € 99,00 incl. BTW
 • Minimaal 5 en maximaal 10 personen
 • Inclusief koffie, thee, water
 • Werkboek bij start workshop
 • Digitaal certificaat 1 week na afloop
 • Locaties open inschrijving Zwolle of Den Dolder.

 

Data:

 • Komt deze datum je niet uit? Stuur dan en berichtje en je ontvangt de voorlopige data voor april en mei 2020.

 

Informatie Incompany workshops:

 • In company geheel Nederland (6 tot 12 personen) € 895,00 excl. BTW
 • Prijzen workshop gebaseerd op de locatie van de aanvrager, excl. lunch, koffie, thee maar inclusief werkboek, materiaal en digitaal certificaat.

 

Trainer:

De workshop wordt gegeven door Monique Branse, begeleider laatste levensfase (Leefmeester) en oprichter van het platform JouwLaatsteLevensfase. Monique geeft lezingen, trainingen en gast collegés over mantelzorg en de laatste levensfase en is ook als trainer betrokken bij de Parkinson Vereniging.

 

Kennismaken?

Als je meer wilt weten over de inhoud van de workshop of persoonlijk wilt kennismaken, dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek via Zoom. Welke datum heeft je voorkeur? Vooraf ontvang je een link die je op het gekozen moment kunt aanklikken. Het scherm opent dan en dan zien we elkaar ook. Eenvoudig te openen via laptop, pc of telefoon.

 

Een gesprek bij jou op kantoor (organisaties) is natuurlijk ook mogelijk, ik kom dan graag bij je langs.

 

 

 

 

 

Workshop De Laatste Levensfase

Reserveer nu!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Terug naar het overzicht