Webinar ‘Praat voordat je gaat’ – Leonie Vogels

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 25/05/2021
19:30 - 21:00


25 mei – Lezing ism Cafe Doodgewoon https://netwerkpalliatievezorg.nl/oostveluwe/Hulpverleners/Nieuws/Artikel/cafe-doodgewoon-praat-voordat-je-gaat.

‘Praat voordat je gaat’

Praten over je levenseinde……dat omzeilen we het liefst. We weten allemaal ergens diep down dat we een keer doodgaan, maar we voelen ons onsterfelijk. Waarschijnlijk zijn we een beetje bang voor de dood.

Leonie Vogels:

Iedereen verdient een mooi sterfbed en een waardig afscheid. Een waardige laatste levensfase en goed sterven, dat is belangrijk. Het gaat in deze laatste betekenisvolle fase uiteindelijk om goed contact met naasten en met zorg-professionals (artsen, verpleegkundigen). Deze gesprekken kunnen lastig zijn en vragen soms om extra aandacht. We kennen allemaal van dichtbij wel een situatie waarin het niet zo goed ging.

Als psycholoog bied ik begeleiding en voorlichting aan patiënten, familie over allerlei aspecten. Ik kan moeilijke gesprekken over de laatste levensfase begeleiden, lastige onderwerpen op tafel krijgen, familiegesprekken op gang brengen, dilemma’s onderzoeken, voorbereiden van gesprekken met artsen en ook meegaan naar deze gesprekken.

Aan zorgprofessionals bied ik coaching on the job. Ik begeleid intervisies, geef lessen en workshops.

 

Per 1 oktober 2020 is Leonie aangesloten als partner bij www.jouwlaatstelevensfase.nl

 

Webinar 'Praat voordat je gaat' - Leonie Vogels

Terug naar het overzicht