Webinar Livestream bij uitvaarten

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/04/2021
19:30 - 20:30


Tegenwoordig is livestream bij uitvaarten niet meer weg te denken. Hoewel livestream ook vóór Corona al een optie was, heeft Corona van livestream razendsnel een veelgevraagde dienstverlening gemaakt. Corona heeft ervoor gezorgd dat het nu gangbaar is om vanachter onze laptop of mobiel een ceremonie op afstand te kunnen volgen. Livestream is een waardevolle technologie die we in deze moeilijke tijd, echt niet hadden kunnen missen.

Nabestaanden ervaren het als een zeer waardevolle toevoeging aan het afscheid.

Toch blijft er toch ook een gevoel van gemis, want livestream is een tot nu toe een eenzijdig communicatiemiddel. Vanaf de live locatie wordt gezonden en op de andere locaties wordt ontvangen. Terwijl het juist bij overlijden en uitvaart zo belangrijk is dat we, ook op afstand, kunnen meedoen, dat we ons steentje kunnen bijdragen en dat nabestaanden op locatie ervaren dat de ander erbij is.

Door de techniek van livestream te combineren met videoconference, komen we met Livestream+ tegemoet aan de wens om ook op afstand nabestaanden live en actief mee te laten doen aan de ceremonie. Daarbij voelen zij die lijfelijk bij de uitvaart aanwezig zijn én de nabestaanden op afstand, zich nog meer met elkaar verbonden.

Livestream+ voor uitvaarten, wordt momenteel nog nauwelijks gebruikt. Waarschijnlijk omdat het beeld bestaat dat dit ingewikkeld is. Maar in de samenwerking met team van technisch en inhoudelijk experts,  is gebleken dat er met weinig middelen al veel mogelijk is.

Aafke Halma en haar mede organisatoren organiseren daarom een webinar waarin zij hun bevindingen delen.

Voor dit webinar zijn een beperkt aantal digitale stoelen beschikbaar.

Aafke Halma – Aafio Ritueelbegeleiding en mede organistoren.

 

 

Webinar Livestream bij uitvaarten

Reserveer nu!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Terug naar het overzicht