Webinar In Gesprek met Korine van Veldhuijsen – Aan het sterfbed.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 10/06/2021
19:30 - 21:00


In Gesprek met Korine van Veldhuijsen, schrijfster van de boeken ‘Hoe overleef ik mijn dood?’ (2016) en ‘Aan het sterfbed’ (2018).

Hoe overleef ik mijn dood en het bijkomende lijden? Vormt het sterven een grote punt achter het bestaan of slechts een nieuw begin? En kan deze laatste levensfase iets toevoegen aan een mensenleven? Met deze vragen is Korine de afgelopen jaren op pad gegaan. Zij interviewde geestelijken, professionals uit de palliatieve zorg, mensen die stervende zijn en dierbaren die aan het sterfbed zaten. En zo kreeg zij een uniek kijkje in de laatste levensfase. Zij raakte doordrongen van de diepe betekenis die de overgang kan hebben op zowel de persoon die stervende is als zijn/haar omgeving. Want zo op de drempel van de dood, als de mens op zijn kwetsbaarst is en het mysterie van het leven voelbaar wordt, kunnen mensen intense en zingevende ervaringen hebben.

De verhalen geven hoop, vertrouwen en troost, niet in het minst omdat de gewone dood vaak ook als menswaardig wordt beschouwd.

Korine deelt in dit Webinar haar ervaringen met ons en vertelt en leest voor over deze betekenisvolle levensfase.

Webinar In Gesprek met Korine van Veldhuijsen - Aan het sterfbed.

Reserveer nu!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Terug naar het overzicht