Stilgeboren & jong overleden kinderen op het podium

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 11/10/2020
11:00 - 16:00

Locatie
Paulus( Pauluskerk)


Expositie PLUS

Praten over stilgeboren of jong overleden kinderen is een redelijk groot taboe. Maar voor de ouders en familieleden die dit is overkomen zeer belangrijk. Hun kind is vaak nog dagelijks in hun leven ‘aanwezig’.

Daarom dit podium… met een expositie van fotograaf Marcel Kolenbrander. Via de ogen van ouders en familie laat hij de kinderen ‘zien’. Dmv diverse emoties die zichtbaar zijn zoals trots, verdriet en bovenal liefde… Op deze dag zal Marcel zijn ervaringen over de fotografie en zijn boek toelichten.

Ook is er de mogelijkheid om zelf op deze bijzondere wijze op de foto te gaan… met de liefde voor jouw / jullie kind in de ogen zichtbaar en voelbaar.

Om 11.00 uur en 14.00 uur kun je ervaringen van Marcel en de lezing van Jeanette bijwonen.

Vlindermama staat voor ondersteuning voor moeders die ooit in de zwangerschap of in de jaren erna een kind of kinderen verloren in de vorm van coaching, trauma- behandeling, workshops, evenementen en moeders ruimte geven om ervaringen en verdriet met elkaar te delen.

De lezing van Jeanette gaat over het belang van aandacht geven aan dit grote verlies. Ouders verliezen een kind en ook de toekomst samen met dat kind. Ze hoeven dit verdriet niet weg te stoppen. Dit verlies gaat hun leven lang mee. Het wordt zachter maar gaat niet weg. Het verlies kan wel verweven worden in je leven. Hoe fijn is het als je dan wel kunt praten over dit grote verlies, er mag over gepraat worden.

Tijdens de expositie is er gelegenheid om met andere ouders in gesprek te gaan en ook kan er creatief aandacht gegeven worden aan het verlies van je kind(eren). En je kunt een kaarsje aansteken.

Marcel en Jeanette vinden elkaar in het geven van een podium voor deze kinderen. Ze zetten hen in het licht. Je bent van harte uitgenodigd om te komen ervaren!

 

Stilgeboren & jong overleden kinderen op het podium

Terug naar het overzicht