GEANN Lezing Bas Steman; “Morgan, een liefde Nunspeet

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 28/09/2022
20:00 - 21:30

Locatie
Veluvine


23 september; Helaas hebben wij in overleg met Bas Steman besloten gezien het lage aantal gereserveerde tickets de ontmoeting met Bas te annuleren. Wellicht op een later moment of locatie.

Ontmoet Bas Steman in Nunspeet. Op 28 september neemt Bas ons mee in zijn avonturen over Morgan en De Lafaard. Bas is naast schrijver is Bas ook dichter, regisseur en presentator bij Omroep Gelderland. In 2021/2022 is er gewerkt aan een documentaire over Morgan en tijdens deze avond zullen wij ook fragmenten vertonen van deze indrukwekkende documentaire.

Morgan, een liefde:

Een soldaat in Wales begin jaren veertig. Een schrijver in Nederland ver na de oorlog. Op onverklaarbare wijze blijken hun levens met elkaar verwikkeld te zijn.

Morgan, een liefde is een autobiografische roman over een verbijsterende ervaring. Een spannende zoektocht gedreven door een liefde die over de dood heen een weg probeert te vinden.

Nieuw: De lafaard, uitgekomen 2022:

De markante broers Battus en Gait wonen heel hun leven al samen in de ouderlijke boerderij aan de rand van Apeldoorn. Ze eten wat het land hun biedt, stropen af en toe een konijn, halen sterke verhalen op over de oorlog en delen lief en leed. Jaren na hun dood ontdekt hun neef Rudolf dat de werkelijkheid echter heel anders in elkaar steekt dan is verteld. Een van de broers blijkt zijn oorlogsverleden altijd te hebben verzwegen.
De lafaard verhaalt over een wereld die niet meer bestaat en draait om de vraag: wat werd er allemaal niet verteld na de oorlog en hoe kun je de ander dan ooit écht helemaal kennen – zelfs iemand die je zo na staat als je eigen broer?

 

Bas Steman (1971) schreef o.a. de ‘belevingsbiografie’ Naakt in de orkaan over Ramses Shaffy en Tinus! Tinus! over Leontien van Morssel. Fietste zelf wedstrijden met bekende renners in een tijd die ver achter ons ligt.

 

GEANN Lezing Bas Steman; "Morgan, een liefde Nunspeet

Reserveer nu!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Terug naar het overzicht