Inspiratiedag Zeeland 13 oktober Kapelle

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 13/10/2018
11:00 - 16:00

Locatie
Dorpshuis de Vroone


Op zaterdag13 oktober kun je laten informeren over allerlei zaken m.b.t. de laatste levensfase en afscheid. In het Dorpshuis de Vroone ben je welkom van 11.00 tot 16.00 uur. Er is zoveel mogelijk. Maak kennis met:

 

Calla Lelie, Leefmeester, uitvaartbegeleiding en ritueelbegeleiding en gastvrouw voor deze inspiratiedag. Leefmeester… voor als het zover is. Als het afscheid nabij komt. Je eigen leven meester blijven. Als je de mededeling terminaal, stervend krijgt komt de ultieme opdracht van het aardse leven, het loslaten van het leven en je dierbaren. José van Rijsbergen kan als begeleider levensafronding u ondersteunen met allerlei praktische zaken maar ook op emotioneel vlak. Weet u wat uw wensen en mogelijkheden zijn?

JouwLaatsteLevensfase. Het landelijke platform om het optimale uit de laatste levensfase te halen en mooie momenten te maken en te koesteren.

Grafsteenwinkel, door een goed verzorgde grafsteen blijft de herinnering aanwezig (begeleiding gehele proces van ontwerp en als ook de complete vergunningsaanvraag tot plaatsing)

Gwendolyn Pieters Afscheidsfotografie, laat de herinnering je troosten. Mooie foto’s, gevuld met liefde blijken in de praktijk ontzettend troostend te zijn. Een afscheidsreportage is mogelijk op het moment dat je weet dat je afscheid gaat naderen en je nog graag het moment zoals het nu is wilt vastleggen voor je dierbaren later. Of foto’s van de afscheid dag en vooral naar de momenten die gevuld zijn met liefde, een troostende schouder, een liefdevolle blik en alle details waar je met zoveel liefde aandacht aan hebt besteed.

Marije Delfsma, Psychologische ondersteuning en begeleiding rouw- en verliesbegeleiding. Uitgangspunt in haar werk is dat mensen heel veel zelf weten, kunnen en aankunnen. Maar soms zit het flink tegen, wil je het leven op een rij zetten of heb je een steuntje in de rug nodig. Dit geldt zeker ook als je zelf of iemand die je nabij staat, in zijn of haar laatste levensfase zit.

Stichting Vaarwens. Dagtochten geheel verzorgd voor mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben. Een vaardag wordt volledig en kosteloos voor de gasten verzorgd. Maak kennis met deze stichting en haar vrijwilligers.

Jeanine Sinke, Het Aandachtshuis. Iedereen heeft een basale behoefte aan verbonden zijn met andere mensen. Je af en toe eenzaam voelen is normaal. Maar als eenzaamheid langer duurt, veranderen je hersenen. Je verandert als persoon. Het maakt je niet alleen ongelukkig, maar ook ongezond. Daar moet je wat aan doen. Lukt het je niet er zelf uit te komen, dan kun je hulp vragen.

Het nieuwe herdenken: natuursteen i.c.m. roestvrijstaal – bloemen urnen.

 

 Terug naar het overzicht