In Gesprek Met – Massage bij Kanker Anneke Jonker-Nicolaas

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 26/11/2020
20:00 - 21:30


Mijn naam is Anneke Jonker. Ik ben coördinator bij het landelijk Netwerk Massage bij Kanker, massagetherapeut en gespecialiseerd om mensen met kanker te masseren.

Het is niet vanzelfsprekend om mensen met kanker te masseren. In de algemene opleidingen voor massage(therapie) is dit zelfs een contra-indicatie. Indien goed opgeleid, is het heel goed mogelijk om op een verantwoorde manier een massage te geven. De massage is gericht op ontspanning, verminderen van klachten en draagt bij aan herstel en vooral afgestemd op de persoon en zijn mogelijkheden.

In deze Webinar wil ik je graag laten zien dat massage een onderdeel kan zijn van zowel curatieve als palliatieve zorg bij kanker. Binnen de beperkingen van de ziekte en de behandelingen, kan een optimale massage zorgen dat je niet verder uit balans raakt, maar juist meer ontspant.

Cliënten geven aan dat na de massage het lichaam prettig aanvoelt na alle veelal pijnlijke onderzoeken, behandelingen en bijwerkingen. Het is fijn om dan een moment voor zichzelf te hebben en even uit het hoofd te zijn.

Deze massagetechniek kan ook ingezet worden bij andere interventies, zoals bijvoorbeeld bij mensen met Alzheimer of ALS of bij stress gerelateerde klachten.

Ben je nieuwsgierig naar de reden wanneer je wel of niet masseert? Waar je allemaal rekening mee houdt? Wat voor effect de massage nog meer heeft en wanneer je deze inzet? En waarom het complementair is aan de regulaire zorg? Dan zie ik je graag 26 november bij het Webinar, leuk om je daar te ontmoeten. Heb je nu al een vraag laat het dan vast weten, mail naar info@jouwlaatstelevensfase.nl

 

 

In Gesprek Met - Massage bij Kanker Anneke Jonker-Nicolaas

Reserveer nu!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Terug naar het overzicht