(H)eerlijk bakken met natuurlijk zoet!

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 17/11/2019
13:00 - 17:00

Locatie
Binnenbos


De blaadjes vallen en de feestdagen naderen weer snel… Ook zo’n zin om zelf iets lekkers te bakken? De heerlijke geur van je eigen taart of koek in huis? Maar wil jij ook graag verantwoord bakken, zonder geraffineerde suiker en zonder tarwebloem? Leer het nu in de bakworkshop ‘(H)eerlijk bakken met natuurlijk zoet’ op zondag 17 november a.s. van 13.00 tot 17.00 uur in Zeist.

Maike Bonthuis (Voedingbewust) is partner van het platform JouwLaatsteLevensfase en samen met Ellemiek Peek, Marie-Jeanne Bisscheroux, en Mariette Houwert-Zuidema zijn zij De Eerlijke keuken en organiseren deze bakworkshop.

Geraffineerde suiker versus natuurlijk zoet
Suiker heeft een slecht imago. En dan met name de witte geraffineerde suiker en andere geraffineerde koolhydraten, zoals tarwebloem. Ruim gebruik van geraffineerde suikers werkt een suikerverslaving in de hand. Niet zo gezond; niet voor je bloedsuiker die snel piekt en daalt, niet voor je energie en voor je gewicht evenmin. Natuurlijke producten zorgen voor meer stabiliteit en een heerlijk bakresultaat!

Onze aanpak
In deze kookworkshop informeren wij je over natuurlijke zoetmiddelen en andere natuurlijke producten en smaakmakers waarmee je goed kunt bakken.
Daarbij kijken we ook naar gezondheid en duurzaamheid. Vervolgens gaan we gezellig bakken. Wij geven je tips en helpen je op weg.

In de Eerlijke Keuken werken we zoveel mogelijk met biologische of biologisch-dynamische producten. Uit eigen omgeving én van het seizoen. Met zorgvuldig gekozen recepten, passend bij het thema. En met oog voor smaak, voedingswaarde en gezondheid. We werken in een professionele keuken, in een ontspannen sfeer. En we proeven samen de lekkernijen aan een mooi gedekte tafel. Je gaat geïnspireerd naar huis, met een kookschrift vol informatie en recepten!

Zo meld je je aan
Doe je mee? De bakworkshop ‘(H)eerlijk bakken met natuurlijk zoet’ vindt plaats op:
zondag 17 november 2019 van 13.00 tot 17.00 uur, bij ‘Binnenbos’, Zeist.
Meedoen kost € 57,50 per persoon, inclusief kookschrift met informatie & recepten en proeverij.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar: eerlijkekeuken@gmail.com of bel Maike: 06 – 10 40 69 96.

 

 

(H)eerlijk bakken met natuurlijk zoet!

Terug naar het overzicht