Dokter, ik wil dit allemaal niet meer! Over keuzes van wel of niet behandelen in de laatste levensfase

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14/03/2023
20:00 - 21:00


ls je ongeneeslijk ziek bent, kan de specialist in het ziekenhuis nog wel behandelingen voorstellen, die het leven kunnen verlengen.  Het is dan belangrijk om stil te staan bij de beslissing over deze behandelingen. Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen?  Zijn er alternatieven? Wat betekent de behandeling voor mijn situatie? Wat is voor mij belangrijk in de laatste fase van mijn leven? Wat zorgt ervoor dat ik kwaliteit van leven ervaar.

Over deze dilemma’s gaat dit Webinar.

Psycholoog, Leonie Vogels, Leiden
Helpt bij het voeren van gesprekken over de laatste levensfase. Gesprekken met familie, naasten, vrienden, maar ook met artsen en verpleegkundigen, kunnen lastig zijn. Als psycholoog biedt zij begeleiding en voorlichting aan patiëntenfamilie over allerlei aspecten. Zij kan moeilijke gesprekken over de laatste levensfase begeleiden, lastige onderwerpen op tafel krijgen, familiegesprekken op gang brengen, dilemma’s over wel of niet behandelen onderzoeken. Ook helpt zij bij het voorbereiden van gesprekken met artsen en kan zij meegaan naar deze gesprekken.
​​​​​​​
Aan zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, verzorgenden) biedt zij coaching on the job en begeleidt zij intervisies en geeft lessen en workshops.

Dokter, ik wil dit allemaal niet meer! Over keuzes van wel of niet behandelen in de laatste levensfase

Reserveer nu!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Terug naar het overzicht