Digitale Lezing ism Biblionet Groningen – Digitale nalatenschap

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 10/11/2021
19:30 - 21:00


Organisatie; Biblionet – Stichting JouwLaatsteLevensfase en Digital Life Legacy.

Digital Life Legacy, is het kennis- en expertisecentrum op het gebied van de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data. Hiermee ondersteunen wij uitvaartondernemers, notariaat, (na)zorg-professionals en uiteraard nabestaanden.

Nooit geweten dat het belangrijk is om een telefoonabonnement van een overleden dierbare niet direct op te zeggen? Of dat bedrijven als Apple en Samsung nooit het wachtwoord van een telefoon of laptop zullen geven. In dit webinar behandelen we dit soort vragen. Want wat blijft er online achter als iemand komt te overlijden? Hoe krijgen nabestaanden toegang tot een telefoon als zij de code niet weten? En hoe wordt identiteitsfraude voorkomen met gegevens van iemand die is overleden?

Een levendige webinar waar emotie en humor elkaar afwisselen met recente voorbeelden en praktische tips die je nu al aan het denken zetten.

Over het team:

Stichting JouwLaatsteLevensfase:

Monique Branse en het team Groningen organiseren dit webinar samen met Biblionet Groningen. Ons doel om bewustwording en inspiratie te bieden over de laatste levensfase, niet alleen de lastige zaken maar ook het leven en elkaar te koesteren.

Iedereen heeft een ‘digitale ik’. Maar ben je je daar ook bewust van voor nu en later?

(Team Groningen; Theone Joostensz (levensverhaal Groningen), Kristel Dallinga (Fotostel), Leni van Noord (De Ontluikende Roos) en Mariele Mijnlieff (Onder Ons Uitvaart).

Webinar host: Brandon Kwey heeft voor zijn masterscriptie voor de opleiding New Media & Digital Culture aan de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar digitale nalatenschap. Zo onderzocht hij wie zeggenschap heeft over iemands data wanneer deze persoon overlijdt en welke rol technologiebedrijven hierin spelen. Brandon is auteur van meerdere artikelen over digitale nalatenschap, te lezen op onder andere https://digitallifelegacy.nl/over-ons/

Co-host: Sander van der Meer heeft een achtergrond in de forensische opsporing. Hij staat in de zorg- en uitvaartbranche bekend als autoriteit op het gebied van digitale nalatenschap, online erfenissen en dierbare data. Sander ontwikkelt daarnaast lesprogramma’s bij Docendo Uitvaartopleidingen die aansluiten op actuele casussen en wet- en regelgeving.

 

Wil jij ook een webinar organiseren? Stuur dan een bericht naar info@jouwlaatstelevensfase.nl

 

Digitale Lezing ism Biblionet Groningen - Digitale nalatenschap

Reserveer nu!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Terug naar het overzicht