Marion Weij – WeijSamen

Afscheidsspeech na overlijden

Het overlijden van een dierbare brengt veel emoties met zich mee. Hoe breng je onder woorden wat diegene voor je heeft betekend? Na de verdrietige gebeurtenis die een overlijden is, wil je …

  • jouw dierbare een waardig afscheid geven, inclusief een uitvaartspeech die op de juiste manier beschrijft wat die persoon heeft betekent.
  • dat alle gasten meer over je dierbare te weten komen.
  • dat het verhaal zorgt voor ontroering en herkenning.
  • dat het de persoon omschrijft zoals diegene echt was en is.

Het valt niet mee om in een verdrietige tijd de juiste snaar te raken en de persoon die je liefhebt, mooi neer te zetten. Daar horen zowel mooie momenten als zwarte randjes bij.

Minnebox:

Een afscheid is helaas definitief, maar herinneringen zijn er oneindig lang. Juist om de herinneringen levend te houden, heeft Marion de Minnebox ontwikkeld. Het woord “minne” betekent in het Zweeds “geheugen” of “gedachtenis”. En dat is precies wat je dankzij deze bijzondere herinneringendoos kunt koesteren.

De herinneringendoos kun jij als (groot)ouder, broer, zus of oom of tante vullen met herinneringen. Speciaal voor de lieve mensen voor wie jij iets tastbaars wilt achterlaten. Dat kunnen dierbare herinneringen uit het verleden, het heden en ook uit de toekomst zijn. Denk aan:

  • Verleden: een familiestamboom, een korte uitleg over hoe je op de naam van je kind bent gekomen, mooie babyfoto’s.
  • Heden: een schrijfsel over het proces waar je nu in zit, een mooie foto van een zonnig moment samen of jouw favoriete kledingstuk.
  • Toekomst: een geschreven verjaardagskaart voor als je kind straks 18 wordt of een USB-stick met een ingesproken boodschap, waardoor jouw stem voor altijd bewaard blijft.

Graag helpt Marion jou met het zoeken naar de juiste woorden en/of invulling van de Minnebox.

Neem contact op met Marion Weij – WeijSamen