Memories at Home

Het gedenkkastje is een kastje waarin een verzameling van herinneringen bij elkaar gezet kan worden. Het kastje kan naar eigen behoefte ingericht worden. Er kunnen voorwerpen van 1 persoon in staan of van meerdere. De voorwerpen die je erin zet, kun je steeds veranderen. Het kastje laat het leven van iemand zien. Een waardevolle verzameling van wat iemand was en nog steeds is. Een mooi eerbetoon aan je dierbare.

Wij zijn Mariëlle en Astrid van Memories at Home. Opgegroeid als buurmeisjes in dezelfde straat.
De basis van een bijzondere vriendschap werd gelegd, al wisten we dat toen nog niet. Door onze studies verloren we elkaar uit het oog. Via gezamenlijke vrienden hebben we elkaar weer ontmoet. Herinneringen aan onze jeugd brachten ons weer samen.

Helaas werd in die tijd de vader van Mariëlle erg ziek. Hierdoor werd ons contact intenser. De gesprekken gingen over het leven, over loslaten en over verlies. Niet alleen wat dit met ons doet, maar ook over wat we ervaarden bij de mensen om ons heen. We ervaarden dat iedereen een eigen manier van rouwen heeft, dat iedereen op een eigen manier met verlies omgaat.

Waar de een juist de stilte opzoekt, blijkt er bij een ander behoefte te zijn aan contact en gesprekken. We ervaarden dat hierin herinneringen meer waarde krijgen en de pijn kunnen verzachten in moeilijke momenten. Ook dat er behoefte is om je dierbare dichtbij je te houden, een fysieke vorm te geven aan het gemis door het inrichten van een hoekje voor de persoon die overleden is, het uitkiezen van een mooie urn, het bewaren van persoonlijke spullen. Hierin misten we warme en zachte producten.

Van hieruit ontstond het idee om producten te ontwikkelen die troost en houvast kunnen bieden in een periode van verlies.

.

 

 

Neem contact op met Memories at Home